Jongeren kiezen massaal de motor

De populariteit van motorfietsen onder jongeren is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen, met een opmerkelijke stijging in de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte motoren. Deze trend wordt ondersteund door een toename in het aantal uitgegeven motorrijbewijzen, wat de groeiende interesse in motorrijden als een vorm van mobiliteit benadrukt. De recente gegevens suggereren dat motoren een steeds belangrijkere rol spelen in het dagelijks vervoer, vooral onder de jongere generatie die nu de nieuwe werkgeneratie vormt. De afgelopen tien jaar is het aantal jongeren (18-25 jaar) dat een motor koopt gemiddeld met 44,6% toegenomen.

In 2023, een aanzienlijke groei werd waargenomen in de aankoop van motorfietsen door jongeren, met een stijging van bijna 45% ten opzichte van negen jaar eerder. Deze toename omvat zowel nieuwe als tweedehands motoren, waarbij de verkoop van gebruikte motoren met 39% steeg en die van nieuwe motoren zelfs meer dan verdrievoudigde. Deze cijfers illustreren een groeiende belangstelling voor motorrijden onder de jongere generatie.

In 2023, de registratie van nieuwe motorfietsen bereikte een recordhoogte die niet meer gezien was sinds het begin van het millennium, met een jaar-op-jaar toename van ruim 13%. Dit overtrof het vorige hoogtepunt uit 2022, waarmee het de grootste registratie van nieuwe motoren sinds 2008 markeerde.

Ook tijd voor een nieuwe motor? Bekijk onze voorraad of kom naar onze winkel!