KTM RC 390 Cup

Snelste nieuws op Facebook!

Voor meer informatie rond en over de KTM RC 390 cup kijk je op www.ktmcup.nl

KTM RC390 cup Kick-Off night
 
Save the date!!
Op 21 November 2014 is de officiële Kick-Off night van de KTM RC390 cup die in 2015 van start gaat.
Er zijn genoeg inschrijvingen en het is een heuse Benelux cup geworden! Deze klasse geeft vanaf het seizoen 2015 de betaalbare mogelijkheid aan jong en oud om talent te ontwikkelen en/of te genieten van de wegrace sport met de betaalbare KTM RC390 op de grote circuits.
 
Bij Garage Helfferich in Heteren hebben we een prachtige showroom tot onze beschikking om een mooie avond te vullen met de details van de RC390 cup. Barry Veneman zal als bondscoach wegrace de samenwerking tussen de KNMV en de RC390 cup verder toelichten en de layouts van de motor en het pak worden bekend gemaakt. Natuurlijk gaat er ook gesproken worden over de racekalender, technische details en de aanschafprijs. Arie Vos (organisator), Eldert Mulder (KTM Nederland) en Barry Veneman (bondscoach KNMV) staan klaar om na afloop alle denkbare vragen te beantwoorden voor zover die er nog zijn.
 
Is er al ingeschreven voor deze gave nieuwe klasse of is het nog in overweging? Dan is deze avond absoluut de moeite waard! Inschrijven is uiteraard ter plaatse gewoon mogelijk! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste KTM Cup Fan,       (1-10-2014)

Graag willen we je uitnodigen voor deelname aan de testmiddag van de KTM RC390 op het TT circuit van Assen op 14 oktober. Hier kun je onder begeleiding van professionele voorrijders en de technische crew van KTM een indruk opdoen in een aantal sessies van de KTM RC390 cupmotor en het circuit.

In 2015 zal in Nederland - in navolging van de ADAC Cup powered by KTM in Duitsland - een vergelijkbare KTM Cup van start gaan. Deze klasse is een laagdrempelige opstap voor motorsporters waarbij ze kennis maken met de grote circuits om van daaruit hun carrière verder uit te bouwen. De KNMV wil samen met KTM Nederland de jeugd hier op een veilige manier in begeleiden.

Deze gelegenheid wordt je aangeboden om zo een beter beeld te krijgen op je racetoekomst en je te helpen in het maken van je keuze voor 2015. Deelnemers zullen elk drie sessies van 15 minuten beschikbaar krijgen. Voor het rijden moet je je eigen helm, pak, laarzen en handschoenen meenemen. Een rugprotector is verplicht.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 250,- Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de aankoop van de motor bij deelname aan de KTM Cup in 2015.

Opgave
Om je op te geven voor de testdag stuur je een e-mail naar info@ktmcup.nl en vermeld daarin de volgende gegevens:
• Naam
• Leeftijd
• Contactgegevens
• Huidige raceklasse
• Licentienummer
• Ervaring op het TT-circuit (GP baan)
• Vrijgave school (graag aangeven of je een brief nodig hebt t.b.v. speciaal vrijaf voor school)
Je ontvangt na aanmelding een bevestiging met daarin de aanvangstijden en de dagplanning met verdere informatie. Tot dan! Kijk voor meer info opwww.ktmcup.nl

Met vriendelijke groet,


Barry Veneman
Bondscoach wegrace 

Arie Vos
KTM Cup
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KTM START RC 390 CUP IN 2015     (11-6-2014)
Goed nieuws voor beginnende coureurs en voor wie gewoon goedkoop wil racen:

KTM zal in 2015 in samenwerking met Vos Oss Motoren, officieel KTM Dealer in Oss, een nieuwe betaalbare raceklasse in Nederland introduceren: de RC390 Cup.

Met de nieuwe RC390 heeft KTM de ideale basis in huis voor een lichte, betaalbare cup racer: Een superlichte en slanke 373cc- eencilinder in een sportief rijwielgedeelte met volle stroomlijn. De raceversie wordt uiteraard gestript voor een nog lager gewicht en onder andere voorzien van een lichtere race-uitlaat en instelbare WP-vering. Beginnende coureurs kunnen dus uitgebreid ervaring opdoen met het afstellen van het rijwielgedeelte. De cup racer levert 38 pk, wat in combinatie met het lage gewicht van 135 kilo genoeg is voor een hoop lol op het circuit. De exacte prijs van een raceklare RC390 moet nog worden vastgesteld, maar deze zal waarschijnlijk onder de € 8000,- blijven.

Het seizoen zal tien à twaalf wedstrijden omvatten op verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland. Je rijdt dus niet alleen op Assen, maar ook op circuits als Zolder, Mettet, Francorchamps, Oschersleben en Hockenheim.

De minimumleeftijd is 12 jaar; het leuke is dat er geen maximumleeftijd is, dus naast aanstormend talent kan ook de volwassen hobbycoureur in deze klasse goedkoop racen! Met name de jonge talenten kunnen bovendien profiteren van de professionele begeleiding van Arie Vos, één van Nederlands snelste en meest succesvolle coureurs, met zes titels op zak en een zevende in de maak.

Arie Vos: ,,Het doel is om vooral de jeugd een betaalbare klasse te bieden tussen de NSF100 Cup en de duurdere en snellere Moto3 of Supersport. Ik wil de ervaring die ik zelf heb opgedaan graag benutten om jong talent verder te brengen en de rijders in de RC390 Cup te helpen waar ik kan.’’

De RC390 Cup is pas het begin; er zijn reeds plannen voor een doorstroomklasse in de toekomst.

Wie alvast een indruk wil opdoen van de RC390 Cup, kan van 8 tot 10 augustus op Assen de ADAC Cup in actie zien, met diezelfde RC390’s. Red Bull Rookie Robert Schotman, momenteel achtste in de tussenstand, zal met een wildcard op de RC390 deelnemen.

KTM, dat na de successen in de 125cc- en 250cc-GP’s momenteel het te kloppen merk is in de Moto3-klasse met de 250cc-eencilinder- viertakten, zorgt met de Red Bull Rookies Cup al jaren voor een kweekvijver voor jong talent. Nu zet het sportieve Oostenrijkse merk deze rol dus door met een nog laagdrempeligere klasse.
Info: Vos Oss Motoren, Tel: (0412) 66 77 22, E- mail: info@ktmcup.nl